AL-KO är ett företag och varumärke som grundades 1931 av tysken Alois Kober. Företaget är verksamt inom tillverkning av fordon, luftteknik och trädgårdsmaskiner. Det är den sistnämnda delen som vi skriver om här på sidan.

AL-KO är ett familjeföretag som gått i arv och idag är det tredje generationen som driver verksamheten. Samma filosofi som Alois Kober hade genomsyrar styret. Ledord är kvalitet, innovation och funktion i samklang med design, komfort och tillförlitliga maskiner. ”Quality for life” är deras slogan.

Köpa AL-KO röjsågar i Sverige

Inom området Gardentech finns det många bra trädgårdsmaskiner att köpa. Alla produkter säljs med 2 års reklamationsrätt och det finns auktoriserade verkstäder ifall något skulle behöva lagas.

Det finns en del återförsäljare i Sverige men det är nästan enklast att beställa online. Buildor är en onlinebutik som säljer AL-KO och de har fri frakt på allt, prisgaranti och leverans inom 4-5 arbetsdagar. Även Gardenstore har AL-KO trädgårdsmaskiner i sitt sortiment.

AL-KO Trimmer/röjsåg BC 4535 II-S Premium

AL-KO BC 4535 II S Premium röjsåg

En kraftfull röjsåg / grästrimmer som har en arbetsbredd på 41 cm. Du kan arbeta med antingen nylontråden för röjning av gräs eller så byter du till slyklingan för att röja sly. Maskinen har dubbla bärselar för maximal bärkomfort. Vid transport eller förvaring kan du dela skaftet så tar den mindre plats.

AL-KO Röjsåg Bensin BC 225 B

AL-KO röjsåg bensin

Bensindriven röjsåg med en slagvolym på 25 ccm. Lätt och behändig, väger bara 5 kg. En bärsele med höftskydd medföljer och du kan använda antingen trimmerhuvud eller en 3-tandad röjsågklinga.

AL-KO Röjsåg Bensin BC 4535 II

ALKO_BC_4535_II

Röjsåg med knivblad som har 25 cm arbetsbredd. Du kan också köra med trimmertråd för att trimma gräs och tunnare växter. Bensindriven motor på 43 kubik med slaghastighet på 6500 varv per minut.

AL-KO Röjsåg Bensin BC 4125 II

Man röjer med röjsåg BC 4125 från AL-KO

Röjsåg med 2-takts motor på 33 kubik med en effekt på 0,9 kW och 7000 rpm. Med sågklingan har den en arbetsbredd på 25 cm. Ergonomisk hållning med bärsele och cykelhandtag. Röjsågen väger totalt 7,8 kg.

Eltrimmer AL-KO BC 1200 E

Eltrimmer / elröjsåg från AL-KO

BC1200 E är AL-KOs eldrivna röjsåg med en effekt på 1200 W. Den väger endast 4,1 kg vilket gör den till bland de lättaste trimmers på marknaden. Du kan trimma med tråd eller röja sly med 4-tandade kniven.