Batteridriven röjsåg

Batteridrivna röjsågar och trimmers är en grupp av eldrivna verktyg som fått många nya produkter på senare år. Utvecklingen av eldrivna skogs- och trädgårdsmaskiner har fått mycket fart tack vare mer hänsyn till hållbarhet och miljö.

Eldriven röjsåg för röjning utan avgaser och buller

Den eldrivna röjsågen röjer med lika bra kraft som många av de bensinslukande sågarna. Det är alltså ett bra alternativ för dig som vill hålla din trädgård eller skog i trim, utan att behöva utsätta dig själv eller omgivningen för onödiga avgaser.

En till fördel för batteridrivna röjsågen är att ljudnivån är något lägre från själva motorn. Däremot är ju ljudet från metallklingan densamma när den skär genom grenar, kvistar och sly. Där finns ingen skillnad mellan batteridrivet och bensindrivet.

Tips på batteridrivna röjsågar


EGO BC3800E

Ergonomisk design och medföljande sele gör att du kan arbeta komfortabelt med denna röjsåg från EGO. Den kan användas för grästrimning med trimmerhuvudet och byter du till den 3-sidade sågklingan kan du röja sly.

EGO BC3800E batteridriven röjsåg med cirka 1 timmes driftstid

Beroende på vilket batteri du köper till röjsågen är driftstiden från cirka 45 minuter upp till 95 min. Priset exklusive batteri ligger kring 4400 kr på nätet.


Bosch GFR 42 kan kompletteras med röjklinga

Röjsåg och trimmer med 36V
Bosch GFR 42 eldriven trimmer och röjsåg

GFR42 är en modell av eldriven trimmer från Bosch som kan utökas med Bosch F016800401 sågklinga för att funka som röjsåg. Glöm inte att lägga till ett batteri och en laddare när du beställer den. Beroende på batteriets Ah får du olika lång driftstid, så välj en som motsvarar dina krav.


EGO BCX3800E för röjningsproffs med krav på lång driftstid

EGO BCX3800E är en borstlös, eldriven röjsåg som kan användas med sågklinga eller trimmerhuvud. Det här är en maskin som klarar av tunt till tjockt gräs med dubbla trimmertrådarna.

För grövre gräs och sly byter du till den medföljande slyklingan som är 3-sidat och vändbart. Körtiden med BAX1500 batteri är hela 540 minuter så med den klarar du och EGO BCX3800E en hel arbetsdag utan problem.

Ego BCX3800E, batteridriven röjsåg med vändbar slyklinga
Ego BCX3800E batteridrivna röjsåg med vändbar slyklinga