Batteridriven röjsåg

Hållbarhet och miljö är faktorer som driver på utvecklingen av eldrivna trädgårdsmaskiner. Batteridrivna röjsågar och trimmers är en grupp av eldrivna verktyg som fått många nya produkter på senare år.

Eldriven röjning utan avgaser och mindre buller

Många vill kunna hålla sin trädgård eller skog i trim utan att behöva utsätta sig själv eller omgivningen för onödiga avgaser. Den eldrivna röjsågen röjer med lika bra kraft som många av de bensinslukande sågarna.

En annan fördel är att ljudnivån är något lägre från själva motorn men ljudet från metallklingan när den skär genom grenar, kvistar och sly kommer du inte ifrån.

Förslag på batteridrivna röjsågar

EGO BC3800E

Ergonomisk design och medföljande sele gör att du kan arbeta komfortabelt med denna röjsåg från EGO. Den kan användas för grästrimning med trimmerhuvudet och byt till 3-sidade sågklingan för att röja sly.

EGO BC3800E batteridriven röjsåg med cirka 1 timmes driftstid

Beroende på vilket batteri du köper till är driftstiden från cirka 45 minuter upp till 95 min. Priset exklusive batteri ligger kring 4400 kr på nätet.

Bosch GFR 42 kan kompletteras med röjklinga

Röjsåg och trimmer med 36V

GFR42 är en modell av eldriven trimmer från Bosch. Det följer med ett trimmerhuvud för grästrimning men du kan lägga till Bosch F016800401 klinga för cirka 300 kr om du vill röja sly med den.

Glöm inte att addera ett batteri och en laddare! Beroende på batteriets Ah får du olika lång driftstid, så välj en som motsvarar dina krav.

EGO BCX3800E för proffs med krav på lång driftstid

EGO BCX3800E är en borstlös röjsåg som kan användas med sågklinga eller trimmerhuvud. Det här är en maskin som klarar av tunt till tjockt gräs med dubbla trimmertrådarna.

För grövre gräs och sly byter du till den medföljande slyklingan som är 3-sidat och vändbart. Körtiden med BAX1500 batteri är hela 540 minuter så den klarar en hel arbetsdag utan problem.

Ego BCX3800E röjsåg med vändbar slyklinga
Ego BCX3800E röjsåg med vändbar slyklinga