Söderströms tips för att välja rätt röjsåg

För den som aldrig köpt en röjsåg tidigare kan utbudet kännas otroligt stort. Bara från Husqvarna (som är ett av de ledande märkena) finns ca 10 olika modeller med prisnivå från ca 4000kr upp till 11.000kr.

Vi kontaktade Söderströms Skog & Trädgård som är ett av de företag som samarbetar med Röjsåg.nu  för att höra vilka råd de ger till de som vill köpa denna produkt.

Vad är det första man bör tänka på i val av röjsåg?

Det första man bör tänka på är egentligen vad som ska röjas, så man inte köper en för klen såg. Det är stor skillnad om det är mindre sly eller om det är buskage och mindre träd.

Ska man köra länge bör man även välja en med god ergonomi och inte allt för tung. Vid långa arbetspass bör man framförallt just väga in ergonomi. Här kan man se på bärsele/höftbälte, antivibrationssystem och tyngd.

Även om det är svårt att sätta någon exakt gräns så skulle jag säga att röjsågar ner mot 25cc bör klassas som svagare och de upp mot 50cc som starkare.

Vilken röjsåg säljer ni mest av?

Den som säljs mest är Husqvarna 345Fr. Den säljs både till de som köper sin första röjsåg samt till de som jobbar mer professionellt. Det som gör den populärare än de billigare modellerna är att den har SmartStart, LowVib och Balance X-selen.

Ser man på ert utbud är det just Husqvarna som dominerar – varför?

Det är ett stort och etablerat varumärke som levererar modeller som klarar av det arbete som våra kunder efterfrågar.

Finns det något ”klassiskt fel som konsumenter gör vid inköp av röjsåg?

Det största felet är just att man vill spara lite pengar genom att köpa en billigare röjsåg som sedan visar sig vara för klen för det arbete men tänkt utföra.

Se utbud av röjsågar från Söderströms Skog & Trädgård