Stiga röjsågar

Svenska varumärket STIGA grundades redan 1934 och har idag uppnåt över 80 års erfarenhet av tillverkning av trädgårdsutrustning. Målet för företaget skriver de är att tillhandahålla förstklassiga trädgårdsredskap, för alla slags trädgårdsarbeten, året runt. Det gör att det i STIGAs sortiment finns allt från gräsklippar och röjsågar till snöslungor.

Stig bakom STIGA

Den 6 mars 1934 gick Stig Hjelmquist in på sin bank i Tranås för att låna pengar. Han lånade 4000 kr för att starta sitt nya företag ”Firma Fabriksprodukter”. Det var grunden till vad som senare blev STIGA AB.

1938 kom produkterna som gjorde företaget världsberömt och det hade faktiskt inget med trädgård alls att göra. Det var produkterna för att spela bordtennis! Under flera år var det mycket fokus på tillverkning av racket, nät, bordtennisbollar och fästsystem.

I mitten på 50-talet släpper STIGA den första motorgräsklipparen på svenska marknaden. Det var en gräsklippare som importerades från USA. Inom tio år börjar man tillverka maskiner själv och det blir en mycket framgångsrik satsning.

Stiga firade 2014 80-årsjubileum och har verkligen varit ett företag som hängt med och drivit på utvecklingen. Idag finns det många moderna, hållbara maskiner som drivs på el och förenklare trädgårdsskötsel för många människor.

Röjsågarna i STIGAs sortiment

STIGA SBC 226 JD, är en lätt och modern röjare som har en 4-taktsmotor på 25 cc. Den är byggd utifrån att vara så ergonomisk som möjligt och har vibrationsabsorberande material.

Stiga röjsåg med 3-tandad klinga

Den 3-tandade klingan använder du för att röja kraftig vegetation. Hela röjsågen bär du med den medföljande ergonomiska bärselen och genom att hålla i tvåhandsgreppet.